Vi hälsar Ellinor välkommen till klubben!

Vårt senaste nyförvärv till klubben är Ellinor Fahlstedt som efterträder legendaren Lars ’’Lille-P” Persson i rollen som idrottslig ledare inom klubbens sociala verksamhet, Handbollsskola för alla.

Många känner nog igen Ellinor från sin spelarsejour i damlaget. Hon blev värvad hit 2016 och var en duktig mittsexa tills hon på grund av skador, fick lägga skorna på hyllan. Hon har sedan dess varit med på bänken som fysioterapeut för damlaget.

Nu går hon in i en ny roll som idrottslig ledare tillsammans med Moses Alnuman. De kommer att träna och leka handboll med barn i åldrarna 7-13 år.  Ellinor kommer också ta ansvar för vår utveckling av gruppen barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning.

Du har en fysioterapeututbildning och har nu senast arbetat i den rollen. Vad var det som lockade dig att söka till tjänsten?

  • Dels min passion för handboll men framför allt för att jag drivs av att motivera människor till fysisk aktivitet och få dem att förstå dess fördelar. Min senaste tjänst som fysioterapeut var på habiliteringsmottagningen – där mötte jag personer med olika grad av funktionsnedsättningar och arbetade ständigt med att utveckla och underhålla patienternas förmågor, men framför allt att öka deras självständighet och delaktighet i samhället som inte alls är självklar i alla fallen. Att söka den här tjänsten kändes därför självklar – att få arbeta med att motivera barnen till fysisk aktivitet, hitta glädje genom en idrott som jag också gjort samt att integrera fler i samhället med mål om att minska utanförskapet.

Vad ser du för utmaningar med att träna barn i de utsatta områdena i staden?

  • Att skapa ett förtroende hos barnen i dessa utsatta områden kommer nog bli min första och stora utmaning. Barnen jag kommer träffa har, i de flesta av fallen, en helt annan uppväxt och andra förutsättningar jämfört med mig själv. Vilket i sig blir en stor utmaning då vissa saker som varit självklara för mig kanske inte alls är självklara för dessa barn.

Vi är väldigt glad att kunna förstärka teamet med Ellinor, som med sin gedigna handbollsbakgrund och erfarenhet av att arbeta med funktionsnedsatta blir en tillgång i vår strävan att vidareutveckla verksamheten de kommande åren.

Mats Jacobsson

Projektansvarig

Handbollsskola för alla

Se fler nyheter

Handbollsskola för alla bjuder upp till dans

Hiphop-lärarinnan Felicia Lapadatovic Vickelli bjuder upp till dans i Wieselgrensskolan.